Ulaskom u 2015. godinu, svoju ponudu smo proširili ne samo štampom na keramici, već i digitalnom štampom na tekstilu. Štampu na majicama, duksevima i ostalim odevnim predmetima možemo realizovati na dva načina, od kojih je jedan direktna digitalna štampa bojama na vodenoj bazi i zahteva svetliju podlogu, a drugi indirektna - solventna štampa na easyprint foliji koja se peglom otiskuje na tekstil.
Razlog iz kog direktna štampa zahteva svetlu podlogu je manja pokrivnost boja, što dovodi do toga da boja podloge utiče na boju otiska, ali istovremeno pruža i mogućnost postizanja jako interesantnih efekata. Ukoliko imate potrebu za štampom na tamnim odevnim predmetima, easyprint folija verovatno može ispuniti Vaše zahteve jer i ona daje dosta prostora za kreativnost pošto sama nalepnica tj. preslikač može biti bilo kog oblika - posle štampe postoji mogućnost katovanja (mašinskog sečenja po željenoj liniji).
Osnovna prednost digitalne štampe na tekstilu nasuprot tradicionalnom pristupu, koji najčešće podrazumeva sito štampu, je pre svega brzina realizacije. U slučaju direktne štampe, onog trenutka kada je dizajn spreman i pripremljen za štampu, sama štampa jedne majice traje svega par minuta. Indirektna metoda, štampom na easyprint foliji, je nešto složeniji postupak, ali je takođe daleko brži od svih tradicionalnih pristupa.
Sama štampa easyprint folije je čak i brža nego direktna štampa na tekstilu, ali je potrebno sačekati do sat vremena da se boja osuši (zavisno od nanosa boje - tamniji printovi se sporije suše). Posle toga, folija je spremna za mašinsko sečenje tj. katovanje koje zahteva manje vremena nego i sama štampa. Naredni korak je ručno uklanjanje viškova folije, tako da na transfer mediju ostane samo ono što će biti preneseno na odevni predmet. Trajanje tog postupka zavisi od kompleksnosti dizajna. Ukoliko npr. na dizajnu postoji tekst čije se svako slovo prenosi na tekstil pojedinačno, uklanjnje viška folije se mora obaviti polako i pažljivo i ceo proces može oduzeti i nekoliko minuta po uzorku - dok se sa jednostavnim oblicima kao što je npr. elipsa postupak završava za samo par sekundi. Kada je priprema folije završena, sve što je potrebno je fiksirati easyprint foliju na tekstil zagrevanjem pomoću namenske pegle koja je automatizovana tajmerom i regulatorom temperature.
Preporučujemo da se svi odevni predmeti štampani ovim metodama održavaju pranjem na nižim temperaturama (40-60°C), kako bi se osigurala trajnost otiska. Hemikalije i enzimi u standardnim deterdžentima za pranje veša široke potrošnje, koje su pre svega namenjene skidanju masnih fleka i fleka od hrane, nemaju negativan uticaj na ove vrste štampe. Ali bi trebalo postupati oprezno ukoliko pranje zahteva upotrebu agresivnih sredstava kakva su u upotrebi pri hemijskom čišćenju ili koja su u sastavu sredstava za skidanje fleka specifičnog porekla.

Početna | O nama | Usluge | Dizajn | Reklamni materijal | Štampa na keramici | Štampa na tekstilu | Reference | Galerija | Bilbord mesta | Kontakt